Manufaktura Czekolady, kolejny wystawca Festiwalu Marketingu, to jedyny w Polsce zakład, w którym czekolada jest produkowana ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca.
Cały proces produkcji ma miejsce pod jednym dachem, wyłącznie ze składników najwyższej jakości. Dzięki temu można zagwarantować niespotykany, intensywny smak prawdziwej czekolady.
W tabliczkach nie używa się półproduktów, własnoręcznie wybiera się najlepsze ziarna i wytwarza z nich miazgę kakaową, do której następnie dodawane są pozostałe surowce. W Manufakturze wyrabia się ją ręcznie w tradycyjny sposób, tak jak przed wiekami. To odróżnia Manufakturę od fabryk, w których na wielką skalę produkowane są tony przeciętnej czekolady. W Manufakturze wyrabia się małe ilości czekolady, dzięki czemu każdej tabliczce poświęca się wiele uwagi i troski.
Czekolada pochodząca z Manufaktury Czekolady to autentyczny, niczym niesfałszowany smak. Podobnie, jak z sokiem wyciśniętym prosto z owocu – jest bez porównania lepszy od tego z koncentratu.
W produkcji wykorzystuje się różne ziarna kakaowca – każde z nich ma swój charakter i ogromny wpływ na smak czekolady. Nuty smakowe wywodzące się z ziarna kakao odpowiednio podkreśla się przez dodatki takie jak: imbir, żurawina, kwiat soli morskiej i wiele innych.
Na stoisku Manufaktury Czekolady podczas Festiwalu Marketingu i Druku będzie można zamówić specjalnie przygotowane zestawy świąteczne w eleganckich pudełkach, które są idealnym pomysłem na prezent dla partnerów biznesowych czy pracowników.
Aby wyjść naprzeciw najbardziej wymagającym klientom stworzono zestawy w różnych kategoriach cenowych i o różnej zawartości. Stawiając na jakość, oprócz najlepszych czekolad, można w nich znaleźć inne, starannie wyselekcjonowane produkty – ekskluzywną organiczną kawę, wyjątkową herbatę, nalewki staropolskie, cytrynki z rumem i syropy do herbaty.
Prawdziwa czekolada to prezent, który wywołuje prawdziwe emocje.